Wat is een webinar?

Een webinar is een interactieve live-uitzending via internet. Het is mogelijk om vanaf ééén locatie een presentatie te geven. Dit kan zowel in onze webinar studio in Amsterdam, als op een locatie naar keuze. Ondanks dat je geen direct contact hebt met je publiek is het toch mogelijk om te communiceren dankzij verschillende interactieve opties. Door middel van polls, een survey en chatvragen maak je contact met de deelnemers. Zo wordt het mogelijk om tijdens het webinar een vraag te beantwoorden, of kun je met een poll meten of de inhoud van het webinar goed is overgekomen. Een webinar biedt veel mogelijkheden!

Misschien dat je al langer met het voornemen loopt om voor medewerkers, stakeholders of zakelijke relaties een webinar te organiseren. Of heb je gehoord van het fenomeen webinar, maar weet je niet goed wat de verschillende mogelijkheden zijn van een webinar. Zo biedt een webinar in tegenstelling tot een seminar al verschillende voordelen. Een seminar kost voor deelnemers vaak tijd en geld, terwijl je dit met een webinar juist bespaart. Voor jou één voor de deelnemers van je webinar! Daarnaast is het zelfs mogelijk om geld te verdienen met jouw webinars. Ontdek de verschillende voordelen van een webinar!

 

  • Voordelen van een webinar organiseren met Yourwebinar:
  • Professionele webinar studio in Amsterdam
  • Een webinar op locatie mogelijk met onze mobiele set
  • Onze eigen software: Connect Your Webinar
  • Mogelijkheid tot de training Webinar organiseren
  • Professionele HD kwaliteit
  • Begeleiding bij techniek en organisatie van het webinar

 

Webinar vs. Seminar

Een webinar bestaat uit de woorden web en seminar. Bij een seminar is er altijd een fysiek publiek aanwezig in tegenstelling tot een webinar. Een webinar is een activiteit op internet waarbij een online publiek kan meedoen. Met een webinar is het mogelijk om vanaf ééén locatie een interactieve presentatie te geven voor een publiek dat kan variëren van enkele deelnemers tot duizenden, ook wel one-to-many communicatie. Daarnaast is een groot voordeel van webinars dat de doelgroep een groter deel van de boodschap zal onthouden. Onderzoek wijst uit dat een boodschap overbrengen met beeld, geluid één interactie, ervoor zorgt dat de doelgroep zon 80% van de boodschap onthoudt.

Bereikbaarheid

Deelnemers van een webinar kunnen op hun gemak vanachter een eigen PC, Mac, tablet of smartphone het webinar volgen ongeacht waar ze zich bevinden. Voor een webinar is het niet nodig om een software te downloaden. Deelnemers kunnen op een link klikken en direct meedoen aan het webinar, dit maakt de organisatie van een webinar nog eenvoudiger! Na afloop van de live uitzending is het webinar eenvoudig terug te kijken via een link die de deelnemer in zijn mailbox ontvangt.

Verschillende doeleinden

Webinars kunnen voor veel verschillende doeleinden worden ingezet. Denk aan interne communicatie, e-learning, product launches en leadgeneratie. De inhoud van een webinar kan naast het gesproken woord en videobeeld van de presentator, aangevuld worden met PowerPoint slides, videos, Screen Capture en aanvullende interactieve opties. De interactieve opties van een webinar zijn de mogelijkheden tot het stellen van vragen via de live chat, het houden van polls of het stellen van enquêtes.