Webcast

Wellicht dat je wel eens gehoord hebt van de term webcast, zonder dat je precies weet wat het inhoudt. Of dat je graag een webcast zou willen organiseren, maar niet weet hoe je dit moet aanpakken?

Bij Yourwebinar is het mogelijk om een interactieve presentatie te verzorgen, oftewel een webcast. Het is niet alleen mogelijk om een webcast te organiseren in onze webinarstudio in Amsterdam. Ook is het mogelijk om een webcast op locatie te organiseren. Het grootste voordeel van het organiseren van een webcast, in vergelijking met een fysieke presentatie is het verkrijgen van contactgegevens en data. Maar hoe gaat de organisatie van een webcast in zijn werk?

De organisatie

Een webcast organiseren begint allemaal bij het in beeld brengen van de contactaanvraag. Na akkoord zal de organisatie van de webcast beginnen met onze eigen Yourwebinar software. In de ontworpen webinar omgeving is het mogelijk om een webcast volledig naar smaak aanpassen. Zo kun je zelfgemaakte mailingen toevoegen, maar ook het inschrijfformulier personaliseren. Daarnaast is het mogelijk om een eigen evaluatieformulier aan te maken.

Staat je eerste webcast gepland, en heb je alles ingevoerd in onze software? Dan is het tijd om je doelgroep uit te nodigen. Het is dankzij Control Your Webinar mogelijk om 24 uur per dag het aantal deelnemers en hun gegevens in te zien. Ook is een groot voordeel dat de deelnemers niet naar een fysieke locatie moeten reizen. Een webcast kan op ieder device op elke gewenste locatie worden bekeken.

De live-uitzending

Bij de organisatie van een fysieke webcast is het enkel mogelijk om presentatie slides te gebruiken. Een webcast biedt naast audio, video en presentatie slides ook geavanceerde elementen. Denk aan het gebruik van interactieve opties, zoals pollvragen, een chatfunctie en call-to-actions. Ook is het mogelijk om door middel van screen sharing je bureaublad te delen, applicaties via een smartphone of tablet te laten zien of gebruik te maken van live video.

In tegenstelling tot een fysieke presentatie levert een webcast veel data op. Zowel contactgegevens van de deelnemers, als data van de webcast. Het is mogelijk om na afloop van de live-uitzending de gegevens te gebruiken om potentiƫle leads te benaderen en conversies te vergaren. Daarnaast kun je de registratie van de webcast verspreiden naar je doelgroep, en een nog groter publiek bereiken!