Webinar organiseren

Misschien dat je al langer met het voornemen loopt om voor medewerkers, stakeholders of zakelijke relaties een webinar te organiseren. Of heb je gehoord van het fenomeen, maar weet je niet goed wat de verschillende mogelijkheden zijn van een webinar.

Met een webinar van Yourwebinar kunt je een interactieve presentatie verzorgen. Tijdens het webinar kun je naast audio, video en presentatieslides ook gebruik maken van geavanceerde elementen.

Zo is het mogelijk om je bureaublad te delen tijdens het webinar, applicaties via een smartphone of tablet te laten zien of gebruik te maken van live video. Ook biedt een webinar de mogelijkheid tot interactieve opties, zoals pollvragen, een chatfunctie en call-to- actions.

De organisatie

Om een webinar in te plannen kun je gebruik maken van de contactaanvraag. Vervolgens ontvang je een offerte op maat en begint de organisatie van het webinar. Via onze eigen software Control Your Webinar kun je een webinar op maat aanmaken in de webinar omgeving. De communicatie rond je webinar kun je hierdoor volledig aan je huisstijl aanpassen.

Na het inplannen van een webinar is het tijd voor het werven van je doelgroep. Nodig deelnemers uit en verspreid de unieke inschrijflink voor het webinar. Na aanmelding van het webinar ontvangen deelnemers automatisch een bevestiging en herinnering voor het webinar. Deze mails kun je in onze software zelf (her)schrijven en op maat maken.

Het live webinar

Als het webinar ingepland is, kan het webinar worden uitgezonden. Het webinar kun je uitzenden vanuit onze webinarstudio in Amsterdam, maar ook een webinar op locatie behoort tot de mogelijkheden! Bij een webinar op locatie komen wij met onze mobiele studio naar jou. Tijdens ieder webinar is er een professioneel team aanwezig dat het gehele webinar technisch begeleidt. Een webinar levert veel data op. Deze data kun je gebruiken om een klantenbestand op te bouwen maar ook om conversies te vergaren. Daarnaast ontvang je na het webinar de registratie van het webinar die je onder de doelgroep verder kunt verspreiden. Zo kunnen deelnemers die niet aanwezig konden zijn bij de live uitzending toch het webinar bekijken!